'

Saopštenje SSP Požarevac

DRUŠTVO
Autor: Hit2
Izvor: Info služba SSP Požarevac
Sre, 11.01.2023
0



Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac prosledio je medijima saopštenje 10. januara 2023. godine koje penosimo u celosti:

"Gradska vlast u Požarevcu realizovala je deo “Plana za Požarevac” Stranke slobode i pravde, te su Požarevljani konačno dobili park za kućne ljubimce.

Podsećamo, da se već tri godine zalažemo za ovo rešenje, koje su naši sugrađani u ogromnom broju podržali. Nadamo se i da su prilikom realizacije ovog projekta ispoštovani svi oni standardi koje smo predvideli, odnosno da je objekat propisno organizovan u skladu sa pravilnostima i normama. To podrazumeva prostor sa zemljom, peskom, travom, ograđen na adekvatan način, propisane higijenske uslove, vodu, održavanje i čišćenje prostora, redovno iznošenje i menjanje kesa, tretiranje zemljišta na odgovarajući način u cilju sprečavanja kontaminacije.

Imajući u vidu da SNS u Požarevcu u kampanji za lokalne izbore nije promovisala ni jednu od ovih ideja, primetno je da se gradska vlast oslanja na ideje i rešenja GO SSP Požarevac.

Tako je nedavno v.d. direktor JKP “Komunalne službe” najavio da će ovo preduzeće proširiti uslugu iznošenja smeća i na seoska naselja, čime je i formalno prihvaćen predlog GO SSP Požarevac da seoska naselja sa područja Požarevca budu obuhvaćena organizovanim

iznošenjem i deponovanjem smeća. Opravdanim se pokazao i zahtev našeg odbora da se obnovi rad GANIP-a i sačuva kulturno nasleđe našeg grada, a što najbolje oslikava prepuna sala Centra za kulturu na novogodišnjem koncertu ovog ansambla.

Otuda pozivamo gradsku vlast da dok u nedostatku svojih usvajaju naša rešenja, što pozdravljamo, prihvate i našu inicijativu da se udžbenici za sve đake osnovnih i srednjih škola finansiraju iz gradskog budžeta, da opredele budžetska sredstva za tu namenu i da to urade u što kraćem roku kako bi deca u septembru te udžbenike dobila. Ako ne žele da poslušaju nas, neka poslušaju građane Požarevca koji su u značajnom broju podržali ovu inicijativu. Na kraju, ukoliko ne čuju ni građane, neka bar poslušaju potpredsednika svoje stranke, gradonačelnika

Beograda Aleksandra Šapića, koji će posle toliko godina vratiti Beograđanima deo onoga što su imali dok je tim gradom upravljao Dragan Đilas, pa će beogradski đaci od septembra ponovo imati besplatne udžbenike. " navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.


Vaši komentari
Ostavite komentar