'

Saopštenje GrO Demokratske stranke Požarevac

DRUŠTVO
Autor: Hit2
Izvor: Informativna služba GrO Demokratske stranke Požarevac
Pon, 24.10.2022
0

U skladu sa odlukom Gradskog veća Grada Požarevca da se početak grejne sezone pomeri za petnaest dana, zahtevamo od JP ,,Toplifikacija" Požarevac, da građanima koji imaju ugovor o isporuci toplotne energije pošalje umanjene račune za mesec oktobar, s obzirom na to da je prekršen i ugovor i važeće odluke o isporuci toplotne energije, navodi se u saopštenju Informativna služba GrO Demokratske stranke. 




Većina građana plaća grejanje po kvadraturi stambenog prostora, pa samim tim godišnje plati određenu količinu toplotne energije, koju sigurno ove sezone neće preuzeti od distributera, pa je normalno da korist od ušteda imaju i građani a ne samo Toplifikacija koja će u svakom slučaju imati umanjene račune od strane proizvođača energije, a to je EPS Kostolac.

Veliki broj građana će sigurno za prethodni period imati uvećane račune za električnu energiju, makar za uključenu grejalicu u kupatilu, pa mislimo da je umanjenje računa za grejanje očekivana i pravedna mera.

Kao dobar primer možemo navesti gradove koji uključuju grejanje bar u večernjim časovima, a jedan od njih je i Obrenovac koji takođe toplotnu energiju dobija iz EPS-ovih termoelektrana, navodi se u saopštenju. 

Vaši komentari
Ostavite komentar