'

Ležu pare od države za sve punoletne građane

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: kurir.rs
Uto, 12.10.2021
0

Tačan datum isplete novčane pomoći države, na koju imaju pravo svi punoletni građani, sada je poznat. Svi punoletni građani, uključujući i penzionere i nezaposlene, dobiće 30 evra 1. novembra. Sledećih 20 evra stiže u decembru, a da bi dobili novi novac od države, ovo je sve što treba da znate.


Isplata 30 evra pomoći svim punoletnim građanima, koji su se za tu pomoć prijavili u aprilu, počinje 1. novembra. Reč je o drugih 30 evra iz paketa "30 +30" za koji smo se već prijavili.

Nakon toga, u decembru stiže i dodatnih 20 evra. Za ovaj nije potrebna prijava ukoliko ste se u aprilu prijavili za paket "30 +30". Ukoliko, se međutim, niste prijavili, za ovih 60 evra, imate mogućnost da se prijavite za 20 evra i prijava će trajati od 15. do 30 novembra.

Detalji prijave biće saopšteni naknadno, ali se tehnički neće razlikovati od ranijih načina.

Novina je i da se za 20 evra, koji će biti isplaćeni u decembru, mogu prijaviti i svi oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila 2021. godine.

Za njih je otvorena mogućnost prijavljivanja na isti način kao i do sada preko sajta Uprave za trezor i to takođe od 15. do 30. novembra.

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju. Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Naši najstariji građani, kako je ranije najavljeno, početkom naredne godine dobiće i od države po 20.000 dinara. Ovaj novac sledovaće sve penzionere bez obzira na visinu penzije.

Detaljnije pročitajte OVDE. 

Vaši komentari
Ostavite komentar