'

Kon: Policijski čas nije tema, ali radno vreme jeste

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS, foto YT screenshot
Uto, 23.02.2021
0

Član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da je pogoršanje epidemiološke situacije počelo krajem januara, ali da je sada još vidljivije.

 

Mi smo sve upozoravali, rekli smo da je rizik produženi vikend, boravak na raznim zimovanjima, da treba da se drži distanca i da svako ko ode rizikuje da oboli. Čak i posle raspusta je uočeno da su dece koja su bila na zimovanju donela virus", naveo je dr Kon.

Prema njegovim rečima, primetan je skok broja obolelih među srednjoškolcima, pa postoje osnove za pooštravanje mera, o čemu će se odlučiti na sednici Kriznog štaba u sredu.

"U srednjim školama je više obolelih nego ranije, a ove nedelje će ih biti još više. Ima obolelih i u osnovnim školama, ali su to relativno mali brojevi ako se uzme u obzir koliko ih ide u školu. Nemamo podatke na osnovu kojih bismo uveli potpunu onlajn nastavu, ali ne možemo o tome da ćutimo. Na punjenje bolnica ne možemo da ćutimo".

Šta će biti stav Kriznog štaba?

Medicinski deo je bio prilično jasan kada je reč o novim merama.

"Jedna je vezana za radno vreme, a druga je dozvola za okupljanja. Kad govorimo o dodatnom okupljanju, moramo razmišljati o školama. Raspravljaćemo o dužini radnog vremena, da nađemo rešenje i za Beograd i za druge gradove. Ne sme da dođe do naglog povećanja broja zaraženih", izričit je dr Kon.

Kako je zaključio policijski čas više nije tema, ali radno vreme jeste.

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar