'

Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa

DOGAĐAJI
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Pet, 12.05.2017
0

Sutra se od 11 do 13 časova u požarevačkoj OŠ “Vuk Karadžić” održava okružno školsko takmičenje „Šta znaš u saobraćaju“. Povodom njegove realizacije za saobraćaj će u ovom intervalu biti zatvorene pojedine ulice u gradu.


Na takmičenju će svoje stečeno znanje iz oblasti saobraćajnih propisa odmeriti ukupno 50 učenika od V do VIII razreda osnovnih škola iz šest opština Braničevskog okruga i to: Petrovac na Mlavi, Žagubica, Veliko Gradište , Golubac,  Malo Crniće i Požarevac.

Takmičenje učenika se odnosi na znanje vezano za B i C kategoriju i sastoji se iz tri segmenta. Oni se takmiče u teorijskom, odnosno prvom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, zatim na poligonu spretnosti  u školskom dvorištu, ali i u gradskoj vožnji praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Zbog realizacije treće takmičarske discipline za saobrćaj će od 11 do 13 časova biti zatvorene sledeće ulice: Partizanska od Miodraga Markovića do Vlajka Pavlovića, Moravska od Isidore Sekulić, Ratarska od ulice Braće Dobrnjac i Nemanjina od Nušićeve ulice.

Vaši komentari
Ostavite komentar