'

Saopštenje predsednika saveta šest mesnih zajednica

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor: Glas proizvođača Kostolac, ogranak TE KO Kostolac
Sub, 4.06.2016
0

Saopštenje predsednika saveta mesnih zajednica Drmno, Bradarac, Kličevac, Rečica, Bubušinac i Maruljevac prenosimo u celini.


“Obraćamo vam se u ime građana Drmno, Bradarac, Kličevac, Rečica Bubušinac i Maruljevac i obaveštavamo javnost da se nevladina organizacija CEKOR (Centar za ekologiju i održivi razvoj) lažno predstavlja kao zastupnik interesa građana naših šest mesnih zajednica.

CEKOR ne zastupa naše interese, već manipulišući meštanima, uz izgovor da se brinu o zaštiti životne sredine i ekonomskom boljitku ljudi u blizini energetskih objekata , promovišu sebe i stiču značajnu materijalnu korist. Obmanjujući građane, a time i celokupnu javnost Srbije, CEKOR samo ispunjava svoje interese bez namere da ispuni obećanja, koja predstavnici ove nevladine organizacije mesecima nude stanovnicima mesnih zajednica Drmno, Bradarac, Kličevac, Rečica, Bubušinac i Maruljevac.

Pod plaštom zaštite životne sredine i promociju obnovljivih izvora, postavljaju se kao zaštitnici i traže novčana sredstva od stranih i domaćih donatora i raznih ministarstava. O tome svedoče i krivične prijave koje su građani naših mesnih zajednica podneli protiv CEKOR-a.

Predstavnici CEKOR-a rade u sprezi sa pojedinim advokatima i nije usamljen slučaj jednog od advokata, koji naplaćuje enormne sume za zastupanje građana na sudu, koje prethodno ubede, da samo pred sudom mogu rešiti svoj slučaj. Stvarni ishodi ih demantuju i  građanima još na teret padnu veliki advokatski i sudski troškovi.

Želimo još jednom da istaknemo da javnost treba da zna da bilo kakvi zahtevi CEKOR-a u ime građana mesnih zajednica Drmno,Bradarac, Kličevac, Rečica, Bubušinac i Maruljevac, nisu legitimni, niti imaju našu podršku. Za sva naša prava borićemo se u zakonskim okvirima i u komunikaciji sa nadležnim institucijama, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsednici ovih šest mesnih zajednica".

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar