'

Deo Gradskog odbora Dosta je bilo u Požarevcu pružio podršku koaliciji formiranoj 20. januara za lokalne izbore

DRUŠTVO
Autor: Hit2
Izvor: Gradjanski pokret Srbije Požarevac, foto: Građanski pokret Srbije Požarevac
Ned, 4.02.2024
0

Građanski pokret Srbije u Požarevcu uputio je saopštenje koje prenosimo u celosti.


 

                                    foto: Građanski pokret Srbije Požarevac

Deo gradskog odbora Dosta je bilo (DJB) u Požarevcu pružio podršku koaliciji formiranoj 20. januara 2024. godine za lokalne izbore. 

U prostorijama Gradjanskog pokreta Srbije u Požarevcu dana 4. februara 2024. godine potpisan je dokument kojim je deo članova gradskog odbora Dosta je bilo u Požarevcu i jedno vanstranačko lice pružilo podršku koaliciji koja je formirana 20. januara 2024. godine u prostorijama Gradjanskog pokreta Srbije.

Ovu koaliciju za sada čine članovi iz četiri organizacije u Požarevcu, a očekuje se pridruživanje i drugih.

Uzimajući u obzir interese građana Požarevca i Kostolca, deo članova gradskog odbora Dosta je bilo (DJB) je doneo značajnu odluku da pruži svoju podršku koaliciji formiranoj 20. januara 2024. godine za predstojeće lokalne izbore. Ova odluka je rezultat prepoznavanja

da se politika ove koalicije poklapa sa željama i potrebama grada Požarevca i gradske opštine Kostolac i njegovih stanovnika.


U ime članova odbora DJB, Dragoljub Cvetković nakon potpisivanja je izjavio:

“Vidimo u ovoj koaliciji spoj uglednih stranaka i kompetentnih pojedinaca koji su se okupili oko zajedničkog cilja - izgradnje boljeg i uspešnijeg Požarevca. Program koji su predstavili je ambiciozan, realan i adresira ključne izazove sa kojima se naš grad suočava. Verujemo da će njihovim zalaganjem Požarevac konačno krenuti putem bržeg razvoja, transparentnijeg rada i poboljšanja kvaliteta života svih građana. 


U ime Gradjanskog pokreta Srbije, Bojan Todorovski je nakon toga dodao:

“Ovo je važan korak za demokratiju i napredak Požarevca i gradske opštine Kostolac, i zato pozivamo sve one koji dele iste vrednosti i viziju, da se pridruže ovoj koaliciji za bolji život u našem gradu.“

Prisutni su saglasni da su ovim činom građani Požarevca i gradske opštine Kostolac dobili novu nadu.


Zašto je ova koalicija značajna?

- Okuplja iskusne i odane ljude: U koaliciji su se okupile ugledne stranke sa bogatim iskustvom u politici, kao i nezavisni stručnjaci i aktivisti koji su duboko predani gradu Požarevcu.

- Predstavlja sve građane: Koalicija je osmišljena da obuhvati širok spektar različitih perspektiva i interesa, od mladih do starijih, od zaposlenih do nezaposlenih

- Ima jasan i ambiciozan plan: Program koalicije je detaljan i realan, a fokusiran je na ključne probleme sa kojima se grad suočava, kao što su:

- Ekonomski razvoj: Privlačenje investicija, stvaranje novih radnih mesta, unapređenje uslova za poljorivrednike i poticanje malih i srednjih preduzeća.

- Kvalitet života: Poboljšanje infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

- Transparentnost i odgovornost: Borba protiv korupcije, uspostavljanje transparentnih institucija i uključivanje građana u proces donošenja odluka. 


Da bi sve ovo bilo ostvareno, potrebna nam je vaša podrška, energija i ideje da bismo izgradili grad Požarevac kakvog zaslužujemo:

- Grad u kojem se svi osećaju uključeno i poštovano.

- Grad sa prosperitetnom ekonomijom i brojnim mogućnostima za sve.

- Grad sa modernom infrastrukturom i kvalitetnim javnim uslugama.

- Grad u kojem vlada transparentnost i odgovornost.

Pridružite nam se na putu ka boljem Požarevcu i Kostolcu, navedeno je u saopštenju. 

Vaši komentari
Ostavite komentar