'

Sadnjom drveća učenici osmog razreda OŠ Sveti Sava obeležili Dan šuma

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 21.03.2022
0

Svetski dan šuma obeležava se danas, a tim povodom učenici osmog razreda pozarevacke OŠ Sveti Sava u MZ Sopot u saradnji sa Ekološkim društvom Prijatelji Čačalice zasadili 20 sadnice bresta i hrasta. 


21. marta obeležava se Svetski dan šuma. Ovaj dan obeležava se akcijama koje se sprovode u cilju promovisanja svesti o značaju i vrednosti šumskog pokrivača, kroz tri ključna aspekta pružanjem edukativnih informacija o zaštiti, proizvodnji sadnica, pošumljavanju i rekreaciji.

Učenici osmog razreda požarevacke OŠ Sveti Sava danas su zasadili 20 sadnica bresta i hrasta i ujedno su ulepšali ulicu Radmile Trifunović.

Pored današnje akcije, uceniči su mogli da ukratko čuju od strane nastavnika Danice Garalajić i Biljane Damnjanović, zašto je važno saditi drveće. 

Ideja za obeležavanje Svetskog dana šuma nastala je na sednici Generalne skupštine Evropske poljoprivredne konfederacije 1971. godine. Ovu ideju prihvatila je i podržala Organizacija Ujedinjenih Nacija za hranu i poljoprivredu. Svetski dan šuma se obeležava u celom svetu. 21.mart je izabran kao dan jesenje ravnodnevnice na južnoj, odnosno prolećne na severnoj hemisferi.

Vaši komentari
Ostavite komentar