'

Počeo upis đaka prvaka

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: Hit radio
Pet, 1.04.2016
0

Upis dece u prvi razred osnovne škole, za školsku  2016/17. godinu, zvanično počinje danas, 1. aprila i trajaće sve do 31. maja, ali preporuka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je da se upis produži do kraja avgusta, rekao je za Hit radio predsednik Aktiva direktora, Goran Seger.

Obaveznim upisom u prvi razred obuhvaćena su deca rođena od 1. marta 2009. do 28. februara 2010. godine.

U prvi razred mogu da se upišu i deca rođena od 1. marta 2010. god. do 31. avgusta 2010. god. (prevremeni upis), nakon provere spremnosti za polazak u školu. Roditelji koji žele da prijave dete ze prevremeni upis trebe da podnesu molbu. Molba se predaje sekretaru škole.

Prilikom upisa roditelji su dužni da podnesu: izvod iz matične knjige rođenih, prijavu stana ili ličnu kartu roditelja sa adresom na reonu škole, dokaz o zdravstvenom pregledu deteta i uverenje o završenom pripremnom predškolskom programu - overenu fotokopiju.

Prema rečima predsednika Aktiva direktižora Gorana Segera, prvaka će u požarevačkim školamau ovoj školskoj godini biti manje za oko dva odeljenja. 

OŠ “Kralj Aleksandar I” će povodom upisa prvaka po 13. put organizovati manifestaciju pod nazivom “Dan otvorenih vrata”. Kroz pripremljen program manifestacije, cilj je da se roditelji i deca upoznaju sa sadržajima koje ova obrazovna ustanova pruža. Dan otvorenih vrata se održava u subotu, 2. aprila od 10 časova u ovoj školi.

Vaši komentari
Ostavite komentar