'

Zbog posledica nevremena pripadnici MUP-a imali 201 intervenciju

AKTUELNO
Autor: HIT 1
Izvor: Politika
Čet, 20.07.2023
0

MUP Srbije saopštio su zbog nevremena, praćenog jakim vetrom i kišom, koje je zahvatilo Srbiju, pripadnici MUP-a imali 201. intervenciju.

Kako je navedeno u saopštenju, bilo je 20 požara, 140 intervencija na uklanjanju oborenih stabala, kao i 18 intervencija uklanjanje limenih krovova sa kolovoza).

„Na 201 intervenciji evidentirano je angažovanje ukupno 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i tom prilikom evakuisali i spasili 18 osoba”, navedeno je u saopštenju.

Na teritoriji grada Beograda, zbog posledica vremenske nepogode, VSB Beograd je intervenisala sa 105 vatrogasaca i 35 vozila na 34 intervencija u devet opština, na pet požara, devet tehničkih intervencija (padovi krovne konstrukcije), a kod 20 intervencija je palo drveće.

Vatrogasno spasilačka jedinica je na više lokacija nastavila da uklanja pala stabla sa kolovoza i automobila. Povređenih, evakuisanih i spašenih lica nije bilo.
Nevreme koje je zahvatilo teritoriju grada Šapca, Loznice i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva oko 19 časova, je za sobom ostavio veliki broj oborenih stabala, kvarova na niskonaponskoj mreži kao i oborenih konstrukcija na krovovima zgrada i kuća.

Pripadnici VSJ 20 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila bili su angažovani na 12 tehničkih intervencija (uklanjanje palog drveća i metalnih elemenata koja su popadala sa krovova), kao i dva požara (šuma u Krupnju i drvo u Vladimircima).

Prema informacija EDS Kraljevo na teritoriji opštine Krupanj trenutno je van funkcije 30 trafo stanica, na teritoriji grada Loznica 16 trafo stanica, grada Šapca 14 trafo stanica, saopštio je MUP.

Na dežurni telefon 193 primljeno je nekoliko dojava da su pala drva zbog kojih je obustavljen saobraćaj u više pravaca.

„Pripadnici VSJ Sremska Mitrovica, PVSJ Šid, PVSJ Ruma, PVSJ Inđija i PVSJ Stara Pazova angažovani su na 25 lokacija na kojima su uklanjali stabla koju su pala na kolovoze. Angažovano je 24 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila. Angažovana je i služba Gradskog zelenila koja takođe radi na rasčišćavanju puteva, i sanaciji nastale štete, sapštio je MUP Srbije.

Nevreme praćeno velikom količinom padavina i jakim vetrom zahvatilo je juče teritoriju Šumadijskog upravnog okruga.

Ekipe VSB Kragujevac su bile angažovane na 12 intervencija(10 tehničkih i 2 tehničke intervencije u saobraćaju) sa 32 vatrogasaca i 12 vozila. Spasena su četiri lica, i dva lica su povređena.

„Na teritoriji Južno Bačkog Upravnog Okruga, nevremenom su bile zahvaćene opštine Bačka Palanka, Bač, Beočin, Sremski Karlovci i Novi Sad. Ukupan broj intervencija je 21”, kažu u MUP-u.

Nevreme praćeno velikom količinom padavina i jakim vetrom oko 21.51 časova zahvatilo je Pomoravski okrug. Palo je drveće u Paraćinu, Ćupriji, Despotovcu, Rekovcu. Jagodini. Na ukupno na 16 tehničkih intervencija i jednom požaru bilo je angažovano 36 vatrogasaca sa 14 vozila.

U Raškom okrugu usled padavina i jakog vetra došlo je do obaranja stabala na put. Ekipa VSJ, 2 vatrogasca-spasioca sa jednim vozilom bili su angažovani na 3 intervencije uklanjanja stabala sa puta.

Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu vatrogasci spasioci na teritoriji grada Valjeva, opštine Ljig, Lajkovac i Ub imali su ukupno 18 intervencija, tom prilikom angažovano je 50 vatrogasaca i 20 vozila.

Ukupno je bilo 6 požara usled pada kablova .

Ukupno je bilo 12 tehničkih intervencija usled pada drvenih stabala, od toga je 5 stabala palo na automobile, 1 na kuću i ostalih 6 padalo po putevima. Nije bilo povređenih lica niti evakuacije stanovništva.

Na teritoriji Južnog Banata vatrogasne jedinice intervenisali su na ukupno 18 intervencija usled uklanjanja palih stabala i palog krova na kojima je bio angažovan 51 vatrogasac sa 19 vozila.

Usled vremenskih nepogoda koje su u kasnim popodnevnim satima zahvatile teritoriju Moravičkog okruga, vatrogasno spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije imale su 2 požara i 2 ostale intervencije (sklanjanje stabala sa klovoza), kojom prilikom je angažovano 10 vatrogasaca spasioca sa 4 vozila i ostalom opremom.

Zbog kvara na dalekovodu bez el.energije su potrošači u 5 MZ.

Na teritoriji Zaječarskog okruga pripadnici VSB Zaječar 16 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila bili su angažovani na 6 tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa puta i jednoj intervenciji gašenja požara usled udara groma. Usled padanja stabla na vozilo, 2 lica su povređena.

U večernjim satima teritoruju Grada Kruševca, pogodilo je jako nevreme sa velikom količinom kiše i jakim olujnim vetrom. Tom prilikom oboren je veći broj stabala na ulicama grada i okolnih mesta. Na 3 Intervencije uklanjanja drveća sa ulica i puteva — angažovana su 6 vatrogasca-spasioca sa 3 vozila. Na Intervencija uklanjanja limenog krova sa ulice, angažovano je 4 vatrogasaca-spasilaca sa 1 vozilom.

Na teritoriji Jablaničkog okruga pripadnici VSJ 15 vatrogasaca-spasilaca sa 6 vozila, bili su angažovani na 4 tehničke intervencije uklanjanja stabala sa puta i jednoj intervenciji gašenja požara usled udara groma i dve tehničke intervencije uklanjanja limenih krovova otkačenih usled jakog vetra.

Na teritoriji Niškog okruga pripadnici VSJ 18 vatrogasaca-spasilaca sa 8 vozila, bili su angažovani na 8 tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa puta. Dva lica su spasena iz vozila koje je usled obilne kiše ostalo u vodi ispod nadvožnjaka, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Vaši komentari
Ostavite komentar