'

RHMZ: Očekuju se obilne padavine

DRUŠTVO
Autor: HIT
Izvor: Novosti, RHMZ
Sub, 9.07.2022
0

U Srbiji će tokom jutra biti oblačno sa kišom, pre podne očekuje se prestanak padavina na severu, posle podne u centralnim, a uveče i u ostalim krajevima.



Republički hidrometeorološki zavod navodi da se više padavina očekuje ujutru i pre podne na jugoistoku i istoku zemlje gde su mogući i pljuskovi sa grmljavinom.
RHMZ upozorava i na veliku količinu padavina na jugu i istoku Srbije u prvom delu dana gde se lokalno očekuje količina padavina veća od 30 mm za 12 h.
Posle podne slabljenje intenziteta, a uveče i prestanak kiše.

Takođe, na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.
Zbog onilnih padavina i vremenskih nepogoda, narandžasti meteo alarm danas je upaljen u jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Danas će najniža temperatura biti od 14 do 18, a najviša od 19 do 26 stepeni, vetar slab i umeren, povremeno i jak severni i severozapadni, posle podne u slabljenju.
Na pritokama Belog Timoka i gornjeg toka Južne Morave mogući su nagli porasti vodostaja 8. i 9. i tokom 9. jula, bez izlivanja.

U nedelju promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak se očekuju tek ponegde. Vetar slab i umeren, povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

U ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo, samo još ponegde u brdsko-planinskim predelima povremeno sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

Vaši komentari
Ostavite komentar