'

Aleksandar Karakašević u poseti požarevačkom Proleteru

SPORT
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Pet, 8.10.2021
0

Aleksandar Karakašević, proslavljeni reprezentativac i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, boravio je danas u Požarevcu sa ciljem obilaska svih požarevačkih klubova i poboljšanje uslova u kojima treniraju požarevački stonoteniseri.
Ovu posetu srdačno su dočekali domaćini, predsednik STK "Proleter" Laza Ristić sa sekretarom Srđanom Stevićem, a takođe su prisustvovali i predsednici drugih stonoteniskih klubova, predsednik Sportskog saveza grada Požarevca Zlatan Kostić, većnik za sport Milan Jović kao i prijatelji i saradnici ovog kluba.
Stonoteniski klub "Proleter" u Požarevcu imao je posebnu čast da bude među prvima, a ovu posetu upriličila je svečanost dodele pehara za najbolju ekipu u prošloj 2020. godini na teritoriji stonoteniskog Saveza centralne Srbije. Pehar je pripao Stonoteniskom klubu Požarevac, Ivanu Krstiću predstavniku ovog stonoteniskog kluba.
Iz bužeta Grada Požarevca, po rečima Milana Jovića, izdvojeno je oko tri miliona dinara za finansiranje ovog sporta, od čega je 2,5 miliona opredenjeno za STK “Proleter”.
Podsećamo, “Proleter” nije funkcionisao od 1985. do 2015. godine zbog nedostatka sredstava, a trenutno nastupa u rangu Druge lige Srbije.
Aleksandar Karakašević je bio četvorostruki prvak Evrope u mešovitom dublu sa Litvankom Rutom Paskausiene, dok je na Evropskom prvenstvu 2011. osvojio bronzu u pojedinačnoj konkurenciji, kao i bronzu u dublu sa Bojanom Tokićem iz Slovenije. Igra levom rukom, a omiljeni udarac mu je bekhend.

Vaši komentari
Ostavite komentar