'

Milan Mitić, nakon četrdeset dana kome, dobio drugu šansu za život

DOGAĐAJI
Autor: Hit2
Izvor: radiokotor.info, foto fb milan mitic
Sub, 7.08.2021
0

U susret obeležavanju Međunarodnog dana mladih, u Kotoru u Sekretarijat za kulturu, sport i društvene delatnosti - Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti RE populaciju i rodnu ravopravnost, organizovano predavanje na temu “Bezbjednost mladih u saobraćaju”. Predavač na ovom događaju je bio Milan Mitić, Požarevljanin koji je doživio tešku saobraćajnu nesreću i nakon četrdeset dana kome, dobio drugu šansu za život.Ispred organizatora prisutne su najprije pozdravile službenice u Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti, Re populaciju i rodnu ravnopravnost Opštine Kotor Slađana Mijanović i Snežana Stevović Janković, a zatim je o maloletničkoj delikvenciji govorila inspektorka Odjeljenja bezbednosti Kotor Vjera Stanović.
Požarevljanin Milan Mitić, koji je bio predavač na ovom dešavanju ispričao je šta je on doživeo i nakon četrdeset dana kome, dobio drugu šansu za život.
,,Tog 21. avgusta 2010. godine sa drugarom sam izašao u grad u namjeri da se zabavimo uz koju čašicu alkohola, obišli smo više kafića i nakon za konzumacije veće količine alkohola, sjeo sam na motor od 1.000 kubika da drugara prebacim kući, sa namjerom da se u isti kafić ponovo vratim. Imao sam jednu kacigu i nju sam dao drugaru, kretao sam se brzinom od 170 km/h i doživio sam saobraćajnu nezgodu u blizini bolnice u Požarevcu. Moj drug je zadobio teške tjelesne povrede ali ne opasne po život, dok sam ja u urgentni centar primljen skoro bez znakova života, sa otvorenim prelomom lobanje. Više od 40 dana bio sam u dubokoj komi, a za taj period sam imao komplikacije u radu pluća, prestanak disanja, sepsu, brojne bakterije i infekcije rana. Nakon moje pobjede ljekari su mi kazali da sam jedan od million koji je preživio takve povrede i jedan u 10 miliona koji se opravio. Poslije buđenja iz kome uslijedila je duga rehabilitacija, vježbe, ponovo sam učio da hodam, a najvišu radost mi je predstavilo kad sam nakon nesreće uspio da se ponovo obrijem sam nakon dvije i po godine oporavka. Prije udesa mogao sam da imam sve što poželim ali te noći nestalo je sve, sada drugima prenosim ružna životna iskustva u nadi da se nikome ništa slično ne dogodi”- zaključio je Mitić.

Detaljnije o samom dešavanju pročitajte OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar