'

Potpisani ugovori za finansiranje sportskih udruženja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 12.01.2021
0

U modernoj, novoizgrađenoj sportskoj hali na Srebrnom jezeru, Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je ugovore za finansiranje i sufinansiranje programa iz oblasti sporta sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine.

 

Uz želje za dobrim zdravljem i boljom godinom, sportskim radnicima i sportistima, i podsećajući na poteškoće u protekloj uz apel na oprez, Milić je poručio: “Budžet, pre svega, usmeravamo da zaštitimo građane naše opštine, ali još jednom se potvrđuje ono što često i s ponosom ističem – niti manje opštine, niti razvijenijeg sporta! Naš budžet je 700 miliona, od toga se 53 miliona odvaja za sport što čini 7,2 odsto dok je u Evropskoj uniji to 6,4 odsto. Vidite da smo se zaista posvetili sportu, da probamo da održimo to na nivou koji imamo i podignemo, ako možemo, za jednu stepenicu više.“.

Simbolično, za potpisivanje ugovora izabrana je nova, moderna hala kako bi se nosioci sportskih aktivnosti i sportski radnici upoznali sa sadržajem koji će u narednom periodu koristiti, a koji već sada treniraju oko 1.000 dece.

Ugovore su potpisala 32 nosioca programa za 37 prijava, za šta je raspodeljeno 25 miliona dinara, uglavnom za takmičarske i dodatne programe, kako je saopštio direktor Sportskog centra i predsednik Komisije za finansiranje programa, Saša Branković.

Svečano otvaranje hale najavio je predsednik opštine za kraj meseca, uz promociju knjige posvećene 40-godišnjici osvajanja titule prvaka Jugoslavije u odbojci što će, ujedno, biti i povod da se okupe odbojkaške legende koje su pronele ime ovog grada više nego bilo ko drugi, kako je rekao Dragan Milić. 

On je potvrdio i dogovor sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, Zoranom Gajićem i selektorom naše reprezentacije, Bobom Kovačem o namerama za pripremu nekih od kategorija reprezentacije kao i značajnijih takmičenja na Srebrnom jezeru.

Detaljnije možete pročitati na sajtu opštine Veliko Gradište OVDE.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar