'

Maja Gojković posetila Galeriju “Milena Pavlović Barili” u Požarevcu (VIDEO FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 18.11.2020
0

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas  Galeriju “Milena Pavlović Barili”.

 

Maja Gojković je istakla da želi u svom mandatu da poseti sve ustanove kulture u našoj državi bez obzira da li su one na republičkom, pokrajinskom ili lokalnom nivou.  

Milena Pavlović Barili je slikarka koja je obeležila jedno vreme u umetnosti i to ne samo na teritoriji ondašnjih jugoslovenskih prostora, nego i svetskih., rekla je Gojković.

“Došla sam da vidim do koje faze se stiglo sa tim projektom i da li Republika Srbija može da pomogne projekat, što mi je cilj, jer smatram da Milena Pavlović Barili ne pripada samo Požarevcu, ona zaslužuje poštovanje i nacionalni tretman“.

Galerija Milene Pavlović-Barili nalazi se pored zgradeNarodnog muzeja u samom centru Požarevca. Smeštena je u rodnoj kući slikarke, koju je 1962. godine njena majka Danica poklonila Gradu, nakon čega je osnovana memorijalna galerija.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, istakao je da je velika čast što ministarka posećuje galeriju i želi da se upozna sa projektom rekonstrukcije.

Ljiljana Dabić, upraviteljka Fondacije „Milenin dom - Galerija Milene Pavlović Barili“, rekla je da je veoma važno što se osim grada Požarevca u projekat nove galerije uključilo i Ministarstvo kulture i informisanja i da veruje da će zajedničkim snagama ova ideja biti realizovana do kraja.

 Snimak obraćanja pogledajte u video snimku...


 

Vaši komentari
Ostavite komentar