'

Požarevački hipodrom, jedan od najstarijih sportskih objekata u Srbiji (FOTO)

TURIZAM
Autor: Hit2
Izvor: HIT Turist
Čet, 6.08.2020
0

Kako bismo zaokružili priču o simbolu grada Požarevca, nakon Ljubičeva obišli smo i požarevački Hipodrom koji se nalazi na tri kilometra od samog centra.

 

U popodnevnim satima uz poštovanje svih mera, možete uživati u zelenom prostranstvu sa pogledom konje koji tada treniraju.

Pored toga, baš kao u ergeli ova plemenita bića naviknuta na posetioce vole kada im priđete i pomazite ih. Ne zaboravite da im ponesete malo šecera jer je i ovde ulaz besplatan, pa je red obradovati ih poslasticom.

 

Na Hipodromu, KD Knez Mihailo redovno organizuje školicu jahanja za decu do sedam godina, kao i školu jahanja za zainteresovane od sedam godina pa naviše. Pritom, obavezno je poštovanje propisanih mera, koje se odnose na broj ljudi.

Takođe, ovde postoji i restoran te tako možete nakon šetnje napraviti pauzu.


Požarevački hipodrom je jedan od najstarijih sportskih objekata u Srbiji. Njegova izgradnja započeta je 1892. godine, a prve trke na njemu su održane već naredne godine. Nalazi se na udaljenosti od oko 3 km od centra grada i prostire se na površini od oko 50 ha.

Izuzetno je pogodan za organizovanje svih vrsta konjičkih takmičenja. Sportski deo hipodroma krasi i betonska tribina koja prima do 10.000 gledalaca


Vaši komentari
Ostavite komentar