'

Opština nagradila uspeh najboljih đaka

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Čet, 25.06.2020
0

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić je na svečanosti upriličenoj za najbolje učenike i nastavnike u školskoj 2019/20. godini uručio nagrade kao priznanje za njihov rad, trud i izuzetan uspeh koji su tokom školovanja ostvarili.

 

“Zaista imamo dobru decu, ali vi ste taj vrh, kako vi to pouplarno kažete, krem naše škole, i zadovoljstvo je biti sa vama. I sada ćemo nagraditi vaš trud. Uvek je to malo, ali je to znak da i mi mislimo o vama, i da želiko da pomognemo i u vašem daljem školovanju, a i sutradan kada završite školu.“, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište u obraćanju nagrađenima.

On je dodao i da Gradište ima prelepi dečji vrtić, odličnu školu u Majilovcu, sa kabinetim sa raznim učilima, obnovljenu školu u odličnom stanju u Gradištu, školu u Srednjevu čija se izgradnja privodi kraju ove godine i pametne table koje su kupljene za sve škole. Takođe, najavio je investiciju kompletnog uređenja Srednje škole. U prilog uspehu najboljih učenika predsednik je naveo da oni redovno upisuju prvih pet do deset mesta na prestižnim i kvalitetnim fakultetima.

Rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, Sanja Stojadinović, zadužena za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja, istakla je da je rukovodstvo opštine Veliko Gradište odavno shvatilo da ulaganje u obrazovanje nije trošak već dobra investicija koja se viešstruko isplati kao i da se zbog toga svake godine u budžetu izdvajaju sredstava za obrazovanje.

“Iz tih sredstava deo se koristi za nagrađivanje učenika generacije, nosioce “Vukove“ diplome, dva studenta sa prosekom ocena iznad 9 u toku studiranja i za osvojena prva tri mesta na republičkim takmičenjima iz oblasti znanja i sporta. Pored toga, opština finansira udžbenike za treće dete, paketiće za đake prvaake, boravak u vrtiću za treće dete i decu iz materijalno ugroženih porodica, troškove prevoza za učenike sonovnih i srednje škole, jednu povratnu kartu svakog meseca za studente – od mesta prebivališta do mesta studiranja, stipendije za deficitarna zanimanja. Značajan deo sredstava izdvaja se i za opremanje škola kako bi se obezbedili bolji uslovi za rad i učenje. Da su budžetska sredstva dobro uložena pokazuju nam rezultati koji su iz godine u godinu sve bolji.“.

U ime svih nagrađenih zahvalila je Katarina Milošević, đak generacije Srednje škole “Miloje Vasić’, smera Gimnazija.

Opširnije pročitajte OVDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar