'

Požarevački vrtići počinju sa radom 11. maja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 4.05.2020
0

PU „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca, po odluci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, počeće ponovo sa radom 11. maja. Kako je istakla za naš mediji direktorka Tanja Lončar, za početak biće otvorena pet vrtića, u kojima će se raditi po novim propisanim merama i pravilima. 


Rad će se obavljati na osnovu uputstava za primenu preventivnih mera u predškolskim ustanovama u cilju sprečavanja širenja epidemija virusa COVID-19 a sva upustva su izdata od strane  Zavoda za javno zdravlje Beograd na onovu kojih je tim predškolske ustanove protiv COVID-19 definisao smernice u skladu sa preporukama i epidemiološkom situacijom.

Po rečima direktorke PU „Ljubica Vrebalov“ Tanje Lončar, boravak u vrtićima biće namenjen isključivo za mališane čija oba roditelja rade, što će oni morati i pismeno da potvrde potvrdama od svojih poslodavaca. 

"U ponedeljak 11. maja, biće otvoren vrtić "Majski cvet" u Kostolcu, dok će u gradu biti otvoreni vrtići: "Pčelica" koji će primati svoju decu i decu iz vrtića „Bambi“ i „Poletarac“, zatim vrtić „Danica Radosavljević“ koji će pored svoje deceimati i decu iz vrtića „Bubamara“, u gradu biće otvoren i objekat "Neven" koji će primati svoju decu i decu iz vrtića „Leptirić“ i vrtić "Duško Radović“, koji će pored svoje dece imati i mališane iz vrtića "Sunašce", rekla je direktorka Lončar.