'

Uređuje se parkić kod "Dalmatinske"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Sub, 4.04.2020
0

Iako je tema svih tema ovih dana COVID 19 virus, još neki događaj uspe da zavredi pažnju Požarevljana. Iako se tek počelo sa sređivanjem i pitanje je kada će moći da se koristi, priprema se parkić sa igralištem u MZ "Vasa Pelagić" za mališane iz ovog kraja.

Uređenje ovog prostora na potesu između Dalmatinske, Šumadijske i Proleterske ulice je rezultat javne nabavke koja je okončana krajem januara, dok je ugovor dodeljen 13. februara firmi "Libra" iz Salakovca koja je konkurisala zajedno sa podizvođačima, požarevačkim "Transkopom" i salakovačkim "Gorionikom". Vrednost ugovora iznosi 3.895.506 bez PDV-a.


Pored pripremnih radova, demontaže i zemljanih radova, ugovor podrazumeva i popločavanje staza, montiranje klupa, kanti za otpatke i svetiljki-kandelabra. Ştanari okolnih zgrada imaće prilike da uživaju i u posebnom paviljonu za odmor a najmlađi u igralištu sa tartan podlogom i ljuljaškom, klackalicom i konjić-njihalicama.

Izvođač je dužan i da ukloni određeno nisko rastinje i 18 stabala, kao i da uradi mere zaštite i nege za 30 stabala koja će preostati i da zasadi 11 novih stabala i obnovi "živu ogradu" po obodima i formira travnjak.

Rok za završetak radova je 45 dana.


Vaši komentari
Ostavite komentar