'

U Požarevcu obeležen Međunarodni dan volontera

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 6.12.2019
0

Juče 5. decembra u svetu je obeležen Međunarodni dan volontera. Tim povodom Omladina JAZAS-a Požarevac predstavila je projekat „POkreni se, volontiraj“.Cilj  projekta, po rečima  Zorana Jovića, predsednika Omladine JAZAS-a Požarevac, je aktiviranje volontera i akcentovanje volonterizma. Projekat finansira grad Požarevac.
U sklopu projekta od 3. do 5. decembra učenici sedmog i osmog razreda požarevačkih osnovnih škola prošli su obuku iz volonterizma.
Prvog dana učili su šta je to volonterizam, osobine volontera i šta volonter čini za jednu lokalnu zajednicu. Potom su mapirali sve institucije i lokacije u Požarevcu, koje možda mogu imati potrebu za volonterima, gde mogu da se uključe i budu podrška. Nakon toga na obuci se govorilo o organizaciji volontiranja, kako bi polaznici shvatili da je volontiranje zapravo jedan proces.
Kada su prošli kroz ovu vrstu edukacije dobili su zadatak da organizuju mini akcije, koje će imati humanitarni karakter. Svaka škola je osmislila svoju akciju, koje će biti realizovana do kraja godine. Trening je ciljano završen na Međunarodni dan volontera.Juče je organizovana i ulična akcija gde su mladi volonteri nosili raznorazne poruke, razgovarali i razmenjivali poruke sa građanima tražeći njihovu podršku.

Vaši komentari
Ostavite komentar