'

Nastavak akcije dodele auto sedišta za bebe

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 15.05.2019
0

Grad Požarevac i Savet za bezbednost saobraćaja grada nastavljaju akciju podele auto sedišta za decu.


Grad Požarevac opredeljuje svoja sredstva na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja, kako bi se svakom novorođenčetu sa teritorije Požarevca uručilo auto sedište.

Od sada će se sedišta deliti četiri puta godišnje, biće unapred određeni meseci u kojima će se auto sedišta dodeljivati, kako bi smo mogli organizovati edukativna predavanja koja su za neke malo stresna i bolna, ali to vredi videti kako bi se ova auto sedišta maksimalno koristila u praksi, a ne samo da stoje u nekom delu garaže, rekao je Dragan Stanojević iz Saveta za bezbednost saobraćaja.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca je pozdravio je uvođenje obuke pre dodele sedišta, kako bi roditelji shvatili koliko je bitno imati sedište za decu. Nije samo materijalni momenat, po gradonačelnikovim rečima glavna svrha je da porodice sa decom imaju sedišta zbog bezbednosti, a edukacija ukazuje na značaj svega toga.

„Izdvajamo značajna sredstva. Transfer koji dobijamo od Vlade republike Srbije je 30 odsto od ukupno naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje i ove godine iznosi 21,5 miliona dinara. Pored nabavke auto sedišta za decu, sredstva će biti upotrebljena za povećanje bezbednosti saobraćaja uopšte. Radimo projekte rehabilitacije trotoara i delova puta“, kazao je gradonačelnk I dodao da je lokalna samouprava do sada je podelila više od hiljadu auto sedišta.


 Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja su i ovog puta održali predavanje namenjeno roditeljima, o bezbednom korišćenju auto sedišta.


Vaši komentari
Ostavite komentar