'

Renovirano Dečije odeljenje požarevačke bolnice (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: Hit radio
Pet, 11.08.2017
0

Zahvaljujući donacijama požarevačkih firmi renovirano je dečije odeljenje Opšte bolnice u Požarevcu. Podovi, kupatilo, molerski radovi, držači za temperaturne liste, nabavljena klima, televizor, novi panoi za mališane a ukrašen je hodnik koji vodi do dečijeg odeljenja likovima poznatih crtanih filmova.  


Kako je rekao direktor bolnice dr Danko Nikolić u akciji sređivanja pored donatora, uključila se i sama bolnica koja je zamenila stolariju u vrednosti od 140 hiljada dinara.

Donatori koji su pomogli renoviranje dečijeg odeljenja su “Market parket”  Požarevac koji je donirao pod, 17 noćnih stočića donirao je Univer Savić, zatim "Pronova plus" je pomogla kupovinu 20 držača za tepmeraturne liste, materijal za molerske radnje donirala je TR “Family Kalčić” Požarevac, DM Internacional Bratinac donirao je podne pločiće, tuš kadu i kupatilski materijal.

Modna kuća “Luna” Požarevac nabavila je Samsung televizor, kompanija SBB kablovsku televiziju dok je klima uređaj za odeljenje donirala ćevabdžinica “Bucko”. Zidove krase panoi štamparije "Kompromis dizajn", dok su hodnik koji vodi do odeljenja, poznatim likovima crtanih filmova ulepšali vaspitači PU "Ljubica Vrebalov"  .

Zahvaljujući se donatorima, direktor bolnice dr Nikolić je izrazio nadu da će ovakav humani gest donatora podstaći i druge ljude da pomognu bolnici.  

Po njegovim rečima pre dva dana je potpisan Sporazum o prekograničnoj saradnji vezan za nastavak i završetak takozvane nove bolnice u Požarevcu i pripremni radovi će ubrzo krenuti.

Konkretne informacije o projektu opremanje bolnice trebalo bi da budu uskoro saopštene.

Vaši komentari
Ostavite komentar