'

Top 10 aukcija koje su nas nasmejale u 2013.

ZANIMLJIVOSTI
Autor:
Izvor:
Pon, 13.01.2014
0

Sajt "Limundo" je predstavio je 10 najsmešnijih aukcija koje su obeležile 2013. godinu.

Na desetom mestu nalazi se jedna aukcija kakvu retko srećemo. U pitanju je stajsko đubrivo ali ne obično, već ovčije. "Limundo" je kontaktirao emisiju "Znanje na poklon" kako bi se raspitao o karakteristikama ovog đubriva i dobili su identičan odgovor, koji je prodavac već naveo u opisu aukcije: "Ovčije đubrivo ko zna-zna".

 

Na devetom mestu nalazi se jedan interesantan retro kožni kačket kakav se danas retko viđa. Starije generacije će podsetiti na Fredija Merkjuria dok će mlađi, verovatno, na umu imati ovog crtanog lika. Da li je ovaj kačket simbol vremena ili seksualne orijentacije, ostaje da se vidi.


Osmo mesto ove godine zauzima jedna ženska tašna. Šta je tu čudno? Na "Limundu" je prošle godine prodato hiljade ženskih tašni. Ipak ova tašna je posebna zbog interesantnog opisa:

- Bolesno je detaljna.Tim "Limunda" je diskutovao i zaključio da nije siguran šta to tačno znači.
- Nisu sigurni da li miriše na kožu ili na kozu. I onako kada uđemo u gradski prevoz niko ne bi osetio razliku.
Da li je tašna zdravo ili bolesno detaljna, da li miriše na kožu, kozu ili možda jagnjetinu, nismo uspeli da saznamo.


Na sedmom mestu se nalazi jedan krajnje neobičan hard disk kapaciteta od 20gb. Inače, prema današnjim standardima disk od 20gb smatra se jako malim, pa bio on i najsavršeniji.

Šesto mesto zauzima neverovatna jakna sa krizom identiteta. Doktor Džekil i Mister Hajd, Brus Baner i Hulk verovatno bi ostali zapanjeni pred moćima ove jakne koja ponekad ima dva, a u specijalnim situacijama čak i tri  lica.


Peto mesto posvećujemo Kupindu i još jednom uređaju koji služi sa skidanje obuće. Prošle godine na listi se našla kašika za cipele Srbija se saginjati neće. Izgleda da  našem narodu izuvanje teško pada. To je i logično kada posle sezona slava i praznika stomak naraste. Predstavljamo vam još jedan sjajan patent iz oblasti lakog izuvanja. U pitanju je fenomenalni Pomagač za izuvanje koji izgleda ovako.

Na četvrtom mestu nalazi se jedna bunda. Bunda kao bunda, to nije toliko važno. Ipak, ovaj prodavac je zaštitu online privatnosti podigao na sledeći nivo primenom fizičkog fotošopa.

Polako se približavamo kraju. Na trećem mestu nalazi se muštikla za odvikavanje od pušenja sa interesantnim opisom: “kada sam otvorio muštiklicu da baš vidim šta ima u njoj (da možda nema neki mali zeleni il nešto slično) kad ono u njoj nema ništa (kao i u glavi moje žene)” Neko će se odvikavati od pušenja. Da li će se prodavac zbog ovakvog opisa odvikavati od braka, videćemo nakon objavljivanja ovog teksta.

Na drugom mestu nalazi se papirni aviončić sa neverovatnim aerodinamičkim karakteristikama. Prema rečima prodavca: “Jednom prilikom sam ga bacio tako jako (ima slika kako ga bacam. . .), da je odleteo cak do Budimpeste (Lancanog mosta), Pariza (Ajfelovog tornja), Rima (Koloseuma), a onda ga je vetar odneo i do Njujorka (Kipa Slobode), Vasingtona (Bele kuce). . . Nemam pojma kako je dospeo do Kine (Kineskog zida). Verovatno je leteo preko Pacifika. . .”

 

Prvo mesto zauzima stari bakelitni telefon specijalne namene. Prema rečima prodavca u pitanju je telefon preko koga se Mujo udvarao Fati. Prodavac je ponovo fenomenalni MAGmilacic koji slobodno može da ponese titulu prodavca sa najoriginalnijim opisima na Limundu.


Bonus

Posebno mesto na ovoj listi zauzima aukcija koja je privukla najviše medijske pažnje u 2013. godini. O ovoj aukciji pisali su Trojka, Kurir, Svet, 24 sata i drugi. U pitanju je aukcija sa naslovom Prodajem drvo #44 Aukcija je, kao što možete videti završena neuspešno. Ipak, autoru se ostvarila želja. Nekoliko meseci nakon pokušaja prodaje na Limundu, Marko Šćepović napustio je redove Partizana i prešao u Olimpijakos.

 Izvor: Limundo, Ekapija

 

Vaši komentari
Ostavite komentar