'

Upozorenje RHMZ-a, očekuju se obilne padavine u Srbiji

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Blic
Pon, 7.03.2016
0
Obilne kiše i rast vodostaja s izlivanjem pojedinih reka očekuju Srbiju u narednih nekoliko dana. Vodostaj Dunava, od Slankamena do Smedereva kretaće se iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

                                                                Arhiva
 

Hidrometeorološki zavod Srbije već je za danas izdao upozorenje jer se očekuje da će u naredna 24 sata na području centralne i istočne Srbije pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom.
Iako su u susednim zemljama zbog nadolazećeg nevremena oglašeni crveni meteoalarmi, u Srbiji zasada nema takvog upozorenja. RHMZS je jedino za područje Pomoravlja oglasio žuti meteoalarm, što znači da je vreme opasno i da bi padavine koje se očekuju mogle izazvati probleme, pre svega zbog izlivanja reka.

- Od 7. do 10. marta očekuje se porast vodostaja. Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda on će prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava - stoji u hidrološkom upozorenju RHMZ.

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Da je vodostaj za sada pod kontrolom tvrdi i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

- Padavine nisu jake, nema opasnosti od izlivanja reka. Ipak, nadležne službe dežuraće 24 sata - naveo je Čučković.

Ministarka Zorana Mihajlović uputila je pismo svim preduzećima iz svog resora u kome ih poziva da preduzmu mere zbog upozorenja na moguće poplave.
Vaši komentari
Ostavite komentar