'

Sindikati zaposlenih u javnom sektoru u Požarevcu najavili za petak protesno okupljanje

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: Danas
Čet, 3.03.2016
0

Sindikati zaposlenih u javnom sektoru u Požarevcu za sutra, 4. mart, najavili su protestno okupljanje u gradskom parku, ispred Gradske uprave, u znak neslaganja sa odlukom o višku zaposlenih, prenosi list Danas.

Naime, kako list piše odbornici Skupštine grada su na prošlonedeljnoj sednici usvojili odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, koja predviđa da u njemu može da radi maksimalno 1.209 ljudi. To znači da su 24 zaposlena višak i da u roku od 60 dana, moraju da napuste radno mesto.

U Gradskoj upravi kao maksimalan broj određen je 182, u pravobranilaštvu tri i po 10 u opštini Kostolac i u mesnim zajednicama. U javnim preduzećima broj zaposlenih treba da bude sledeći :

Toplifikacija 93, Direkcija za izgradnju 56, Vodovod i kanalizacija 222, Komunalne službe 208, Parking servis 43 i Ljubičevo 27. a u ustanovama : Ljubica Vrebalov 231. Centar za kulturu 28, Biblioteka 21, Narodni muzej 19, Kulturno-sportski centar 13, Istorijski arhiv 12, Turistička organizacija 7 i Galerija "Milena Pavlović - Barili" 5.

Za sada se još uvek ne zna po kojim će kriterijumima biti izabrana 24 lica koja su višak, a o kojima će odlučivati njihovi direkotri. Pošto se protive određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru i nepostojanju preciznih kriterijuma za određivanje viškova, sindikati su se prvo obratili gradskim čelnicima dopisom, a zaposleni u Gradskoj upravi su održali i jednosatni štrajk upozorenja. Pošto odziva nadležnih nije bilo, sad kreću u protest, koji će se održati sutra, uperiodu od 12 do 13 sati.


Vaši komentari
Ostavite komentar