'

Mleko nije uvek zdravo

ZDRAVLJE
Autor: Hit radio
Izvor: Večernje novosti
Pon, 26.10.2015
0
Jedna struja nutricionista tvrdi da ukoliko prestanete da pijete mleko, učinićete opšte dobro svom organizmu. Pošto su mnogi netolerantni na laktozu, izbacivanjem mleka iz ishrane ubrzaćete metabolizam i probavu.Nekada je mleko bilo obavezni deo trpeze, a onda su počele priče o njegovom štetnom dejstvu. Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 12.000 dece pokazalo je da ono može da uzrokuje gojaznost.

Pored toga, jedna struja nutricionista tvrdi da ukoliko prestanete da ga pijete, učinićete opšte dobro svom organizmu. Pošto su mnogi netolerantni na laktozu, izbacivanjem mleka iz ishrane ubrzaćete metabolizam i probavu. Osim toga, ono nije dobro ni za osobe koje imaju akne i ekceme, jer ih pospešuje umesto da ih suzbija.

Nemasno mleko i mlečni proizvodi povećavaju rizik od dijabetesa, pokazalo je nedavno istraživanje u kojem je učestvovalo 27.000 ljudi, a rezultati su objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition.

Iako se kaže da mleko jača kosti, studija objavljena u časopisu British Medical Journal je pokazala da što ga više pijete, imate veću šansu da vam se desi fraktura kuka.

Vaši komentari
Ostavite komentar