'

"Ljubičevske konjičke igre mogu da počnu" (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit radio
Izvor: Hit radio
Pet, 4.09.2015
1

Svečanim defileom ljubičevskih višebojaca večeras su zvanično otvorene 52.Ljubičevske konjičke igre.Veliki broj građana uživao je u defileu koji je prošao centralnim gradskim ulicama. Prodefilovali su takmičari Ljubičevskog višeboja, polaznici škole jahanja Konjičkog kluba "Knez Mihajlo", kao i mladi voltižeri.

Nakon himne “Bože pravde”, koju je otpevala operska diva Gabrijela Ubavić, prisutnima se pozdravnim rečima obratio gradonačelnik Požarevca, Miomir Ilić.

Čast da otvori ovu tradicionalnu turističko-sportsku manifestaciju imao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, izrazivši zadovoljstvo što se večeras nalazi u Požarevcu.

“LJKI su za više od pola veka kako postoje, postale, ne samo brend Požarevca i Braničevskog okruga, već i čitave Srbije. Sve manifestacije treba da posluže kao primer i prilika, da pošalju poruku da su jedine ispravne vrednosti mir, prijateljstvo i ljubav, i da samo negovanjem tih vrednosti kao nacija ,možemo da napredujemo”, rekao je ministar, i nakon toga proglasio igre otvorenim.

Zatim je kako tradicija nalaže, prošlogodišnji vitez Marko Milenković predao je našem gradonačelniku prelaznu sablju na kojoj piše „Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti“. Ova sablja, koja je simbol vitezova, u nedelju će otići u ruke novog pobednika višeboja, koji će je čuvati do narednih igara.

Otvaranje Igara upotpunio je vatromet, a ostatak večeri, rezervisan je za koncerte Plesnog kluba “Bolero”, folk pevačice Ane Bekute i lokalnog orkestara Vojkana Antonijevića “Slavuj”.

Sportski deo Igara, koji će se izvoditi u subotu i nedelju na požarevačkom hipodromu, obuhvata osam takmičarsih disciplina. Ukupno će se održati 12 trka, šest galopskih i isto toliko kasačkih.

Ljubitelji konjičkog sporta moći će da uživaju u takmičenjima kao što su preskakanje prepona, u daljinskom, dresurnom i kurirskom jahanju, kao i voltižovanje mališana, zatim i takmičenje u izdržljivosti.

Svakako najatraktivnija disciplina biće "Ljubičevski višeboj", koji obuhvata pet disciplina - gađanje topuzom, gađanje strelom, kurirsko jahanje, gađanje kopljem, seča sabljom.

Finale ljubičevskog konjičkog višeboja, proglašenje viteza i ujedno zatvaranje 52. Ljubičevskih konjičkih igara, na programu je u nedelju 6. septembra od 18 sati.
Vaši komentari

nebitan

Pet, 4.09.2015
Da li jos uvek ne mogu da nameste carsave u koje bi se sakupljao izmet od konja a ne da pada na ulicu, u svetu to odavno postoji....
Ostavite komentar