'

Veliki međunarodni uspeh KUD "Božidar Dimitrijević Kozica" iz Drmna

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Ned, 10.05.2015
0
Na 13. Međunarodnom festivalu igre održanom u Poljskoj, KUD "Božidar Dimitrijević Kozica" iz Drmna osvojilo je prvo mesto.

            


U jakoj konkurenciji na Festivalu igre, na kome su učestvovali folklorni ansambli zemlje domaćina, Poljske, zatim ansambli iz  Mađarske, Rusije, Belorusije, KUD "Bozidar Dimitrijević Kozica"  je sveukupni pobednik i prvi i pripremni ansambl u prezentaciji nacionalne kulture.

"Ponosna sam na decu koja su na pravi način predstavila našu kulturu i naše običaje i uspela da dokažu da je ljubav prema folkloru nešto  nezamenjivo " rekla je za Hit radio Lidija Stojadinović, koreograf i član Upravnog odbora KUD - a "Božidar Dimitrijević Kozica". 


Ovo nije prvo priznanje ovog KUD - a.

"Tačno pre osamnaest godina pobedili smo u Simićevu na takmičenju sela braničevskog i podunavskog okruga, zatim na Smotri folklornih ansambala sela Srbije, republičkom takmičenju".

"Na međunarodnom takmičenju "Veligdenski sredbi" u Makedoniji 2012. godine takođe smo osvojili prvo mesto", rekla je Lidija Stojadinović.


Kulturno - umetničko društvo "Božidar Dimitrijević Kozica" osnovano je 29. novembra 1951. godine u selu Dmno.

Ovo društvo danas broji više od 100 članova, podeljenih u 4 sekcije: petlići, pripremni ansambl, izvođački ansambl i ansambl veterana. Zanimljivo je da u okviru društva  postoji i glumačka sekcija.

Autor: Hit1
Vaši komentari
Ostavite komentar