'

Obeležen Dan Kopnene vojske

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Pet, 14.11.2014
0

U znak sećanja na Kolubarsku bitku, jedinica Srbije Garnizona u Požarevcu obeležila je Dan Kopnene vojske i Dan roda pešadijeU kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu obeležen je Dan Kopnene vojske i Dan roda pešadije. Komandant Centra za obuku kopnene vojske pukovnik Duško Šljivančanin je govorio o istorijskom značaju Kolubarske bitke i podsetio da je ona jedna od najvećih vojnih bitaka ikada vođenih.

Šljivančanin je istakao da je Centar za obuku kopnene vojske ostvario zapažene rezultate, naročito u spašavanju stanovništva i objekata u velikim majskim poplavama koje su zahvatile Srbiju.

Današnja svečanost iskorišćena je i za tehnički pregled najsavremenijeg pešadijskog naoružanja koje poseduje Vojska Srbije.

Na ovoj svečanosti otvorena je i izložba „Vojska Srbije u mirovnim operacijama“. U Centru za kulturu u Požarevcu večeras će biti prikazana monodrama dramske umetnice Vesne Stanković, posvećena najvećoj srpskoj herojini Milunki Savić.

Obeležavanju su prisustvovali i zamenik komandanta za obuku kopnene vojske general – major Mlađen Nišević, načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, predstavnici opština Braničevskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga, direktori radnih organizacija, javnih preduzeća i ustanova, pripadnici MUP-a Srbije, Braničevske eparhije i učenici požarevačkih osnovnih i srednjih škola.
Izvor: Hit radio
Autor: Hit 2

Vaši komentari
Ostavite komentar