'

Apel požarevačkog vodovoda

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: informativna sluzba grada
Pon, 8.07.2024
0Usled trenutne hidrometeorološke situacije, koju prati sušni period i izuzetno visoke temperature, sva izvorišta na sistemu vodosnabdevanja Grada Požarevca pokazuju znake smanjene izdašnosti. Iz istih razloga, gotovo u svim mernim zonama vodovodnog sistema prisutni su znaci povećane potrošnje vode. U ovim okolnostima JKP „Vodovod i kanalizacija„ Požarevac, apeluje na sugrađane da odgovorno i racionalno koriste vodu kako ne bi došlo do ozbiljnih poremećaja u vodosnabdevanju.

"Apelujemo na naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za njene osnovne namene – piće, kuvanje i održavanje lične higijene. Zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom, punjenje bazena i drugo nekontrolisano trošenje predstavlja neracionalnu potrošnju. Neracionalna potrošnja može dovesti do ozbiljnih poremećaja koji mogu uticati na redovno snabdevanje vodom naših korisnika u svim delovima grada.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzeće sve neophodne aktivnosti i mere u cilju suzbijanja nenamenske potrošnje vode i očuvanja vodovodnog sistema.

Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac svim korisnicima omogućilo uredno vodosnabdevanje", navedeno je u saopštenju. 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar