'

Nedelja Crvenog krsta do 15.maja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 10.05.2024
0

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koji se obeležava svake godine 8. maja, predstavlja priliku da se oda počast i prepozna doprinos ovih organizacija u humanitarnom radu širom sveta. Crveni krst Požarevac do 15. maja, nizom aktivnosti obeležiće Nedelju Crvenog krsta.


 

 

Gostujući u jutarnjem programu “Nedremanje”, sekretar požarevačke organizacije Jelena Rašić, istakla je da je u okviru obeležavanja 8. maja – Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Požarevac pojedinim saradnicima, aktivistima i organizacijama koji su dugogodišnjim angažovanjem doprineli uspešnom radu požarevačke organizacije uručio srebrne i zlatne znakove Crvenog krsta Srbije, kao priznanje za doprinos i podršku, i medalje i povelje za doprinos, razvoj i saradnju.

Danas su uručene nagrade učenicima požarevačkih osnovnih i srednjih škola, za učešće na konkursu “Krv život znači” a u planu su akcije krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju, kao i tradicionalna akcija Paket za novorođenu bebu. Ovo je tradicionalna akcija u okviru koje se dodeljuju paketi porodiljama u požarevačkom porodilištvu.

Svim majkama beba rođenim u nedelji Crvenog krsta uručeni su prigodni paketi za bebe koji sadrže kozmetiku, pelene i plišane igračke, a požarevačka organizacija Crvenog krsta ih je obezbedila uz podršku grada Požarevca.

Vaši komentari
Ostavite komentar