'

Sve je spremno za Festival cveća, otvaranje je u subotu od 10 sati

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 9.05.2024
0

Manifestacija koja se tradicionalno održava u Požarevcu i koja okupi veliki broj izlagača koji u svojoj ponudi imaju cveće, bilje, sadnice, cvetne aranžmane, opremu za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije i još mnogo toga biće organizovana ovog vikenda, 11. i 12. maja.


 

 

Početkom maja, u našem gradu se organizuje Festival cveća, od strane Turističke organizacije grada a pod pokroviteljstvom grada Požarevca. Gostujući u našem jutarnjem programu “Nedremanje”, direktor TOGP Vasilije Baldić, kazao je da se i ovog puta očekuje preko 100 izlagača.

“Možemo reći da je ovaj festival jedan od najvećih u zemlji ovog tipa. Program festivala se sastoji od svečanog otvaranja, koji će biti u subotu 11. maja od 10 sati, nakon toga sledi dečiji program mališana iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca i KUD iz Poljane, a nakon toga uslediće i ocenjivanje izlagača cveća kao i slobodna prodaja istog”, kazao je Baldić.



Naši sugrađani, osim što će moći da cveće kupe po sniženim cenama, biće u prilici da od stručnjaka dobiju i savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar