'

Otvorene Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio, foto: B.N
Uto, 2.04.2024
0

Predstavom Švejk Beogradskog dramskog pozorišta otvorene su 28. Glumačke svečanosti Milivoje Živanović.  Svečanosti "Milivoje Živanović" održavaju se od 1. do 6. aprila u Centru za kulturu Požarevac, u čast Milivoja Živanovića, pozorišnog, televizijskog i filmskog glumca.


 

 

Na otvaranju XXVIII Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović” goste je pozdravila prigodnim govorom, direktorka Centra za kulturu Požarevac, Galina Perić a potom je svečanosti otvorio zamenik gradonačelnika Grada Požarevca, Predrag Mijatović, koji je predao Ključ grada, predsednici stručnog žirija Ljiljani Blagojević.

 

Besedu o glumcu kazivao je dramski umetnik Petar Božović.

Prve festivalske večeri nastupilo je Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Švejk" u režiji Veljka Mićunovića.

Žiri publike, ove godine radi u sastavu Dragan Kuzmanović, dipl. ekonomista, prim. dr Srećko Bosić, hirurg i Danijela Božičković Radulović, dir. Biblioteke "Srboljub Mitić" u Malom Crniću.

Stručni žiri čine Slavenko Saletović, reditelj, Nebojša Dugalić, dramski umetnik i Ljiljana Blagojević, dramska umetnica. Stručni žiri i žiri publike doneli su istovetnu odluku da je najbolji glumac prve večeri festivala Ozren Grabarić, koji je tumačio ulogu Švejka.