'

Gimnazija organizuje besplatnu pripremnu nastavu za upis u IT odeljenje

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Pozarevacka gimnazija
Pet, 29.03.2024
0

Požarevačka gimnazija organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osmake koji su zainteresovani za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.


 


Požarevačka gimnazija za 2024/25. školsku godinu napravila sledeći plan upisa:

- 3 odeljenja prirodno-matematičkog smera ( 84 učenika)

- 2 odeljenja društveno-jezičkog smera ( 56 učenika)

- 1 odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (20 učenika)

Za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima polaže se prijemni ispit i nastavnici Požarevačke gimnazije žele da pomognu zainteresovanim učenicima u pripremi za polaganje, kroz besplatnu pripremnu nastavu.

Za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike. 

Prijava za POLAGANjE prijemnog ispita biće moguća elektronski 15 do 22. aprila, na portalu Moja srednja škola (MSŠ) ili neposredno u prostorijama Požarevačke gimnazije 19 do 20. aprila, 8 do 16 časova.

Prijemni ispit za upis u ovo odeljenje je 18. maja, od 10 do 12 sati.

Za prijavu učenika za PRIPREMNU NASTAVU  potrebno je da roditelj/ zakonski zastupnik popuni prijavni obrazac, koji može naći na sajtu Požarevačke gimnazije, do ponedeljka, 1. aprila, do 19 sati.

Pripremna nastava biće organizovana onlajn, kako bi svim zainteresovanim učenicima bila dostupna. Nakon navedenog datuma, na e-mail roditelja biće poslata dalja obaveštenja.

Vaši komentari
Ostavite komentar