'

Uskoro počinje audicija za festival "Ritam Evrope"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 9.02.2024
0

Audicije za muzički dečiji i omladinski festival „Ritam Evrope“ počeće krajem marta meseca. Na ovom takmičenju mogu da učestvuju mladi od 14 do 21 godine. Ovogodišnji Festival biće održan u oktobru u Kikindi.

 

 

Kako je istakao gradonačelnik grada Saša Pavlović, Grad Požarevac je prošle godine odlučio da učestvuje u ovom jedinstvenom i lepom muzičkom projektu, koji okuplja veliki broj omladine i dece koji imaju prilike da pored lepog druženja, iskažu i svoj talenat i da prezentuju naš grad.

“Kada smo kod tog prošlog takmičenja iz 2023. godine, mogu reći da smo među 23 gradova iz Srbije koji su učestvovali u Zrenjaninu i kao grad zauzeli ponosno četvrto mesto. Ostaje žal zato što nismo bili prvi, zaista smo imali očekivanja visokog plasmana, zato što su deca koja su prezentovala grad izuzetno bila talentovana i nismo se obrukali ni najmanje, što rezultat četvrtog mesta i govori. Želja nam je bila prvo mesto jer smo očekivali da nakon njega budemo domaćini, ali uprkos tome u ovoj godini podržaćemo ovaj projekat i nakon neke audicije koja će uslediti u Požarevcu, imaćemo neku novu dečicu koja će nas predstavljati na ovogodišnjem takmičenju, koje će biti održano u Kikindi”.

Pre nove audicije, biće održano finalno takmičenje u Severnoj Makedoniji, za prošlogodišnje najbolje plasirane takmičare iz četiri zemlje regiona.

“Raduje me što je gradonačelnik grada Požarevca prihvatio poziv gradonačelnika Kikinde, ali i televizijskog festivala „Ritam Evrope“ koji se emituje na Prvoj televiziji, da i ove godine učestvuje sa svojom omladinom", kazao je Igor Karadarević, direktor televizijskog programa „Ritam Evrope“.  

Dodao je da na finale festivala „Ritam Evrope“ koji se očekuje sredinom marta, takmičiće se mladi Budve, Podgorice, Cetinja, Bjelog polja, Tivta, Požarevca, Kikinde, Zrenjanina, opštine Topola, ali i Bosne i Hercegovine, Dervente, opština Pale, Gradiška, Prijedor, Prnjavor..

Što si tiče samog dela organizacije audicija u Srbiji, kao i u drugim zemljama u kojima se realizuje projekat „Ritam Evrope“, krenuće se od marta i aprila meseca, gde će se deca selektovati u svakom gradu pojedinačno a nakon toga, u saradnji sa edukatorima i instruktorima, radiće se kampovi koji za cilj imaju podsticanje njihovih talenata i implemenatciju celog znanja, koje je potrebno za realizaciju televizijskog prenosa, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Vaši komentari
Ostavite komentar