'

Smotra u čast Živke Matić od 24. novembra

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 15.11.2023
0

XVI Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić", biće održana od 24. do 29. novembra u Centru za kulturu Požarevac. Smotru će otvoriti pozorište “Kreativni haos” Centra za kulturu Smederevo sa predstavom “IZA KULISA”, rečeno je na današnjoj konferenciji. 


 

 

Selektor Festivala Radiša Dragojević istakao je da je prilikom odabira predstava imao zahvalan, ali i težak zadatak.

"Zahvalan, jer sam odgledao sve predstave u produkciji amaterskih pozorišta sa područja Pomoravlja i Podunavlja, ali i težak zadatak, jer je ponuda bila veoma skromna kada govorimo o broju predstava. Ukupno je viđeno sedam predstava, a izabrano pet koju izvode pozorišta iz Smedereva, Malog Crnića, Kučeva, Kostolca i Despotovca".

 

U okviru smotre u čast velike glumice Živke Matić u takmičarskom delu, ljubitelji pozorišta biće u prilici da pogledaju 25. novembra, predstavu “IZA BOŽIJIH LEĐA”, Centra za kulturu Malo Crniće. Trećeg dana smotre 26. novembra, na programu je predstava “KLOPKA ZA BESPOMOĆNOG ČOVEKA” AP Centra za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo. 

Sledećeg dana požarevačkoj publici će se predstaviti pozorište “CASTELLUM” iz Kostolca, predstavom “BILA JE TO ŠEVA”.

Poslednjeg takmičarskog dana CZK "Sveti Stefan, despot srpski" Teatar “Resava”iz Despotovca, odigraće predstavu “RUŽENJE NARODA”.


 


U čast nagrađenih Centar za kulturu Stara Pazova Slovačko pozorište „VHV“ SKUD “Heroj Janko Čmelik“ odigraće predstavu “KOVAČI”.

Najbolja predstava biće revijalno odigrana na festivalu „Milivojev štap i šešir“, susreti varoških pozorišta Srbije.

Sve predstave počinju u 20 sati, a cena karte je 300 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu Požarevac.

U okviru pratećeg programa u subotu, 25. novembra, sa početkom u 12 sati beogradski „Art teatar“ prirediće najmlađoj publici komad „Zlatokosa“.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar