'

Umetnost koja traje 50 godina

KUČEVAČKA PANORAMA
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio, foto Sat tv screenshot
Sub, 21.10.2023
0

Povodom 55. godina likovnog stvaralaštva umetnika Petra Anđelkovića, slikara i vajara iz Kučeva koji decenijama u Kučevu oplemenjuje svoj krug i privlači ljude u svet umetnosti u Centru za kulturu „Dragan Kecman“ otvorena izložba njegovih umetničkih radova.


 


Petar Anđelković je učesnik više samostalnih i grupnih izložbi, od 1985. godine organizuje izložbe u svojoj galeriji „Studenac“, koje su do danas u redovnom programu manifestacije „Homoljski motivi“. Prvu izložbu imao je sa 15 godina a poslednja retrospektivna izložba Petrovog rada održana je avgusta 2012. godine i tom prilikom izložene su neke od njegovih

 

Ono što karakteriše ovu izložbu jesu skulpture i slike. Ovde je obuhvaćen jedan ciklus, Lepenski vir, zatim prvi Svetski rat, Kosovski ciklus, Prvi i Drugi srpski ustanak i neke slobodnije teme kao što su pejzaži, mrtva priroda i skulpture.

Izložba će biti otvorena do kraja meseca oktobra svakog radnog dana od 8-13 I od 17 do 20 časova.  


 


U sve svoje radove Petar Anđelković je uneo okolinu Kučeva, Homolja i već godinama priređuje izložbe u okviru pratećeg programa Smotre “Homoljski motivi”.

Likovna galerija „Studenac“ je privatna galerija umetničkih radova svestranog likovnog umetnika Petra Anđelkovića. Galerija se nalazi u prijatnom ambijentu njegove porodične kuće u glavnoj gradskoj ulici.

Slikanjem, duborezom i skulpturom se bavi skoro 40 godina.

Od 1985. godine izložbe organizuje u svojoj galeriji Studenac u Kučevu koje su do danas u redovnom programu manifestacije Homoljski motivi, smotre izvornog stvaralaštva.

Ovakve izložbe u svome domu u galeriji, organizovao je više od trideset puta.

Autor je mnogih javnih spomenika Kučeva i okoline, kroz čiji likovni izraz se oblikuje vizuelni indetitet ovog kraja.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar