'

Uskoro rekonstrukcija "Čikoša"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: fb sasa pavlović
Čet, 14.09.2023
0

Nakon uređenja Tabačke čaršije, Grad Požarevac pristupa renoviranju još jednog značajnog dela gradskog jezgra - prostorne celine “Čikoš".

 

 

Kako je na svom zvaničnom fb profilu naveo gradonačelnik grada, Saša Pavlović, nakon izrađenog projekta uređenja ovog prostora kreće se u realizaciju rekonstrukcije "Bašte Čikoš".

"Pre početka radova na parternom uređenju, radove na zameni i izgradnji nove infrastrukture izvodiće JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’, JP "Elektrodistribucija Srbije" i Telekom Srbija. Radovi počinju 15. septembra.


Vrednost radova na parternom uređenju po novom projektu iznosi oko 45.000.000 dinara sa PDV-om. Uređenje ovog dela grada, značajnog za sve Požarevljane, podrazumeva novu pešačku komunikaciju.


Bista Pavla Savića, za koju se planira rekonstrukcija, imaće posebno uređenje oko nje kako bi se naglasio značaj velikog naučnika. Urbani mobilijar za igru imaće za cilj da okupi najmlađe Požarevljane kao deo oaze namenjen svim generacijama.


Deo  kaldrme  na  pripadajućoj  parceli,  sačuvaće se i  rekonstruisati kako bi očuvao duh ovog kultnog mesta, prepoznatljivog starijim sugrađanima. Boemskom duhu koje je ovo mesto oduvek imalo biće dodate nove klupe i rasveta, a građani će uživati u prirodnom hladu starih kestenova, dok će bašte ugostiteljskih objekata biti unificirane i izrađene od sibirskog ariša i hrasta sa pergolama.


Želeći da "Čikoš" bude i dalje oaza za odmor, planiran je i novi prostor zelenih površina uz zadržavanje postojećih stabala i njihovu dodatnu zaštitu", navedeno je. 

Vaši komentari
Ostavite komentar