'

Veliko Gradište: Sveske za đake na Kosovu i Metohiji

DRUŠTVO
Autor: HIT 1
Izvor: SOVG
Pon, 10.07.2023
0

Đacima koji žive u enklavama u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji opština Veliko Gradište i osnovne škole sa ove teritorije donirale su sveske za školu.



 

Zamenik predsednika opštine Slađan Marković, u prisustvu rukovodioca Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove Danke Nikolić, uručio je donaciju predstavniku Humanitarne organizacije Srpska solidarnost Branku Antiću. U znak priznanja, Organizacija je opštini dodelila Zahvalnicu za čovekoljublje, dobročinstvo i humanost.

 

Ova organizacija akciju sprovodi već niz godina kako bi učenicima ulepšali polazak u školu, a njihove roditelje rasteretili velikih finansijskih izdataka.

 

Preko 300 lepih i raznobojnih sveski prikupili su učenici i nastavnici iz Srednje škole “Miloje Vasić“, OŠ “Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, OŠ “Vuk Karadžić“ iz Majilovca i OŠ “Miša Živanović“ iz Srednjeva dok je opština dodala još 200 primeraka.

 

Ova akcija zasniva se na dobrovoljnoj osnovi pa je donacija za našu decu na Kosovu i Metohiji, koja žive u izuzetno otežanim uslovima u svakom pogledu, prikupljena od srca.

Vaši komentari
Ostavite komentar