'

Upoznaj Kučevo

KUČEVAČKA PANORAMA
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 5.07.2023
0

Opština Kučevo se nalazi u severoistočnoj Srbiji i pripada Braničevskom okrugu. U pogledu turizma, okosnicu razvoja čine očuvana prirodna bogatstva (pećine, šume, čisti vodotokovi i mineralne vode), zanimljivi narodni običaji i manifestacije sa dugom tradicijom, kao i bogato arheološko nasleđe.

 


U Kučevu postoje savremeni sportsko-rekreativni objekti, kao i moderan hotel ”Rudnik”, što je dodatna pogodnost za razvoj turizma ovog kraja.

Najveće naselje u opštini je grad Kučevo sa 4.823 stanovnika. Grad Kučevo je istovremeno administrativni, kulturni i privredni centar opštine Kučevo. Drugo po veličini naselje je selo Neresnica sa 2.781 stanovnika a od ostalih naselja, kao jak trgovački i poljoprivredni centar ističe se selo Rabrovo.


U pogledu turizma, okosnicu razvoja čine očuvana prirodna bogatstva (pećine, šume, čisti vodotokovi i mineralne vode), zanimljivi narodni običaji i manifestacije sa dugom tradicijom, kao i bogato arheološko nasleđe.

U Kučevu postoje savremeni sportsko-rekreativni objekti, kao i moderan hotel ”Rudnik”, što je dodatna pogodnost za razvoj turizma ovog kraja.

Kučevo je za sada poznato po manifestacionom turizmu. Tako da manifestacija Homoljski motivi traju dugi niz godina, takođe ova opština je poznata i po trubi Miroslava Latošića, “Festef” festival televizijskog etnološkog filma, koji imaju jako dugu tradiciju ovde.

Od ostalih manifestacija, koje se tokom godine održavaju u opštini Kučevo, koje privlače kako goste iz okoline ove opštine tako i ljude iz ostlih krajeva, treba pomenuti sledeće:

Internacionalni festival ”Dubočke Rusalje” Duboka. Na festivalu nastupaju veliki broj domaćih i inostranih kulturno umetničkih društava.

”Omoljanca”, festival vlaškog narodnog stvaralaštva koja se održava se na platou ispred restorana kod pećine ”Ceremošnja”, zatim ”Pasuljijada” u Voluji, ”Dan Svete Petke” u Voluji, izložba slika ”Braničevska paleta” Kučevo, Likovna kolonija ”Ravništarka”..

 

Vaši komentari
Ostavite komentar