'

BIRAJ ZNANjE – Studiraj u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 26.05.2023
0

Odsek Primenjene inženjerske nauke u Požarevcu deo je Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd državne visokoškolske ustanove na kojoj studira više od 3.000 studenata na studijskim programima osnovnih, specijalističkih i master studija u tehničko-tehnološkom i umetničkom polju. U školskoj 2023/2024. godini u Požarevcu brucoši mogu da upišu sedam akreditovanih studijskih programa na osnovnim studijama, kao i tri akreditovana studijska programa na master studijama koji se realizuju i po dualnom modelu studija.

 

 

Programi osnovnih studija su Prehrambeno inženjerstvo i bezbednost hrane, Zaštita životne sredine, Zaštita bilja, Bezbednost i zdravlje na radu, Mašinsko inženjerstvo, Drumski saobraćaj i Zdravstvena nega.

Studijski programi master studija su Prehrambena tehnologija, Fitomedicina i Elektrotehnika i računarstvo.

Novoakreditovani studijski program na koji će se ove godine upisati prva generacija studenata je Zdravstvena nega. Cilj ovog studijskog programa je obrazovanje stručnog medicinskog kadra u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, Direktivama EU i Zakonom o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija u skladu sa sistemom obrazovanja u Srbiji.

Uslov za upis na ovaj studijski program je prethodno završena gimnazija ili srednja medicinska škola u četvorogodišnjem trajanju.

 


Bliže informacije mogu se dobiti u samoj ustanovi, ali i pročitati na sajtu www.atssb.edu.rs. 



Vaši komentari
Ostavite komentar