'

Gradsko takmičenje "Između dve vatre "za učenike osnovnih škola u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 25.05.2023
0

Na Stadionu malih sportova Sportskog centra Požarevac, danas se održava gradsko takmičenje Između dve vatre za učenike osnovnih škola.

 

 

Takmičenje organizuje Savez za školski sport grada Požarevca u saradnji sa Sportskim centrom Požarevac uz podršku grada Požarevca.

Kako kaže Lazar Miletić, sekretar Saveza za školski sport grada, učešće je uzelo oko 200 učenika i za najbolje, pripremljeni su pehari i diplome.


 


“Ovo je jedno u nizu takmičenje, koje je Savez za školski sport grada Požarevca organizovao u ovoj školskoj godini. Do sada smo organizovali takmičenja “Mini atletika i atletika”, “Male olimpijske igre”, današnje “Između dve vatre za učenike osnovnih škola” i poslednje biće takmičenje u futsalu, koje je planirano početkom juna meseca”.


 


Početkom sledeće školske godine, u planu je da se svakog meseca organizuje jedno sportsko takmičenje.

“Sport je fantastičan način da se osećate i izgledate sjajno. Sport u dečijem uzrastu ima još više prednosti, zato što jako utiče na njihov psihofizički razvoj, ali i socijalne interakcije. Ako sport doživlljavamo kao izvor zabave i u njemu vidimo samo dobre strane, možemo zaista uživati u svim njihovim benefitima” kaže Miletić.

U kategoriji prvog razreda, treće mesto je osvojila škola “Jovan Cvijić” iz Kostolca, drugo “Kralj Aleksandar”, dok je ekipa Dositeja bila prva.

U drugom razredu, treće mesto osvojila je škola “Sveti Sava”, drugo “Desanka Maksimović”, prvo mesto osvojila je škola “Kralj Aleksandar”.

U kategoriji trećeg razreda, treće mesto je osvojila osnova škola “Sveti Sava”, drugo “Miloš Savić” iz Lučice, prvo mesto osvojila je škola “Jovan Cvijić” iz Kostolca.

U poslednjoj kategoriji četvrtog razreda, treće mesto osvojila je škola “Jovan Cvijić”, drugo “Dositej Obradović”, dok je prvo mesto osvojila osnovna škola “Kralj Aleksandar”.

Vaši komentari
Ostavite komentar