'

Prijem za učenike iz Rumunije, Mađarske, Estonije, Turske i Italije

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 24.05.2023
0

Učenici i nastavnici iz Rumunije, Еstonije, Turske, Mađarske i Italije danas su zajedno sa domaćinima iz požarevačke OŠ „Sveti Sava“, posetili Gradsko zdanje.

 

Učenike i nastavnike, ugostio je Saša Pavlović, gradonačelnik grada, koji je rekao da je nemerljiva vrednost što su đaci u prilici da upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i sa njima razmene utiske o obrazovnom sistemu čiji su deo.   


“Svi vi dragi prijatelji, ovih dana se upoznajete i sa načinima rada u drugim školskim sistemima. Budući da i sam dolazim iz oblasti prosvete, mislim da mogu da razumem činjenicu da su prosveta i rad u njoj živa stvar, koja je podložna promeni usled uticaja vremena koje se menja. Predavati pre samo deset ili dvadeset godina i predavati danas, uveliko se razlikuje zbog napretka društva, ali i interesovanja i stila života mladih danas. Neka su znanja u tom vremenu ostala nepromenljiva, neka su se dopunila ali su se načini prenošenja značajno modifikovali. Upravo je to jedna od glavnih vrednosti projekta, koje sprovodite, a to je da se što više približite mladim generacijama ali da pritom očuvate osnovne postulate škole i školstva.