'

Turistički novinari iz regiona u poseti istočnoj Srbiji

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: TOGP, foto fb TOGP
Uto, 23.05.2023
0

Udruženje turističkih novinara FIJET Srbija i turističko-gastronomska emisija „Srbija koju volim“, bili su gosti Turističke organizacije grada Požarevca protekle nedelje. Na ovoj turističkoj turi, od 17. do 21. maja, novinarima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Rusije i Srbije predstavljene su prirodne i kulturne atrakcije istočne Srbije.




Putovanje je započeto iz Požarevca, posetom ergeli Ljubičevo gde je grupa prošetala divnom prirodom, posetila trofejnu salu i štalu.

Gostima je predstavljena i najpoznatija manifestacija u Požarevcu, Ljubičevske konjičke igre i to demonstracijom Ljubičevskog višeboja, najatraktivnijeg dela manifestacije.

Novinari su mogli da vide gađanje topuzom, strelom i kopljem, kao i seču sabljom. Sa željom da dožive nešto novo i drugačije, grupi je organizovan smeštaj u Viminacijumu, u sobama uređenim u antičkom maniru. Obilazak arheološkog parka je organizovan drugog dana, kada su se gosti upoznali sa lokalitetom i nalazištima. Jednako oduševljenje izazvali su poseta Rimskim termama i podzemnom svetu, Mamut parku i naučno-istraživačkom centru. A onda je usledilo fotografisanje i deljenje objava, jer su organizatori omogućili gostima da obuku toge i i bar na kratko budu Rimljani.

Nakon Viminacijuma grupa je nastavila put ka Velikom Gradištu i posetila Ramsku tvrđavu, jednu od obnovljenih tvrđava na Dunavu, zatim Golubac i manastir Tumane, jednoj od najposećenijih svetinja u našoj zemlji. Put je nastavljen dalje, ka Lepenskom viru, a poslednja destinacija koju su novinari posetili bila je Kučevo.

Tura je završena u Požarevcu, obilaskom etno parka Tulba.

Novinarska tura je realizovana u saradnji sa turističkim organizacijama Požarevca, Velikog Gradišta, Golupca i Kučeva, kao i Opštinom Negotin, uz podršku Turističke organizacije Srbije.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar