'

Konkurs i Informator za upis u srednju školu u prodaji od sutra

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: danas.rs
Uto, 23.05.2023
0

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2023/24. školsku godinu, u prodaji je od sutra, 24. maja.


 

 

Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su obrasci – prijava za upis u srednju školu i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno s Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižari Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po prošlogodišnjoj ceni od 350 dinara za Konkurs i 300 dinara za Informator.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar