'

Do petka temperature iznad proseka

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: blic.rs
Uto, 21.03.2023
0

Sinoć u 22 časa i 24 minuta stiglo nam je proleće, a čuveni meteorolog Nedeljko Todorović istakao je da je zima davno prošla i da su pred nama dani sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine. Meteorolog navodi da postoji mogućnost slabih padavina i ranih jutarnjih mrazeva, a ozbiljnijih zahlađenja i padavina tokom marta neće biti.


 


- Slaba i topla zima, malo snega, a gledajući martovske temperature daleko smo iznad prosečnih vrednosti. Od početka marta ušli smo u rano proleće, u kome i nema nekih ozbiljnijih zahlađena. Veliki je raspon od jutra do podneva - kaže Todorović.

 

Za vikend zahlađenje

Meteorolog navodi da nas u petak čeka jedan od toplijih dana, nakon čega sledi pad temperature na prosečne vrednosti.

- Nema nekih suštinskih promena do kraja marta. Ova kiša nije značajan događaj. Petak bi bio jedan od toplijih dana, u većini mesta od 18 do 23 stepena, za vikend se očekuje jedan mali pad temerature, pa onda još jedan dodatni pad kada bi bilo i kiše, tamo negde 27. i 28. Ali to je pad na neke prosečne vrednosti od oko 13 do 14 stepeni. Ne nazire se zahlađenje, već suprutno tome temperature će biti iznad proseka - kaže Todorović.