'

Danas počinje elektronsko zakazivanje termina za upis u prvi razred osnovne škole

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Pon, 20.03.2023
0

Roditelji ili drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije i ove godine pokretanjem usluge eZakazivanje na Portalu eUprava imaju mogućnost da elektronskim putem zakažu termin za upis i testiranje deteta u prvi razred osnovne škole kojoj teritorijalno pripadaju, sopštila je Kancelarija za informacione tehnologije.


 


Zakazivanje termina za testiranje počinje danas, dok su termini za testiranje raspoloživi u periodu od 1. aprila do 31. maja i njih kreiraju ovlašćena lica u osnovnoj školi.

 

Nakon uspešne registracije, potrebno je da se roditelj prijavi na portal i iz menija odabere: Usluge > Obrazovanje > eZakazivanje termina za upis, gde može da se pročita detaljan opis te usluge.

Nakon pokretanja usluge „eZakazivanje termina za upis“ treba odabrati opciju „Podnošenje prijave“, zatim izabrati školu i odabrati termin.

Prilikom dolaska na zakazani termin radi testiranja i upisa deteta nije potrebno da roditelji prilažu bilo kakva dokumenta, jer će ih škola pribaviti elektronski po službenoj dužnosti.

Vaši komentari
Ostavite komentar