'

„Serbia epic serija“ , trke u Požarevcu biće održane 21. i 22. aprila

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 17.03.2023
0

Biciklistički klub Novi Sad pomera granice i nakon veoma uspešnih međunarodnih biciklističkih trka, nastavlja sa organizacijom istih koje takmičarima donose bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Posle jedine međunarodne UCI biciklističke trke održane prošle godine u Srbiji, Serbia Epic serija, koju ujedno čine i kvalifikacione trke za OI u Parizu počinje na olimpijskoj stazi na Adrevlju oko hotela Ceptor i to uz tri trke – 24. marta Yason C3, zatim 25. marta – Đak sport Andrevlje XCO i 26. marta – Andrevlje XCO C1. Serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi od 15. do 16. aprila, zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka, dok je završnica Serbia Epic-a zakazana za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu. U gradskom zdanju u Požarevcu, danas je najavljen ovaj značajan sportski događaj.


 

 

Javnost je putem medija obaveštena da će ove sezone biciklisti u maunting bajku u Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu, na ukupno osam trka, imati priliku da dođu do kvalifikacionih bodova za Olimpijske igre u Parizu koje se održavaju 2024. godine.

Biće to prilika i da požarevački ljubitelji sporta vide, prvi put na delu vrhunske takmičare u ovom sportu na stazi koja će biti posebno uređena za tu svrhu i koja će biti smeštena pored Čačalice.

Trke u Požarevcu biće održane 21. i 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana međunarodna maunting bajk trka.

Prvog dana je na rasporedu trka kratkog kruga, a drugog i trka za Kup Srbije.



 

Vaši komentari
Ostavite komentar