'

Dodeljene Svetosavske nagrade, priznanje Požarevačkoj gimnaziji

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio, foto D.Ž
Pet, 27.01.2023
0

Požarevačkoj gimnaziji dodeljena je najviša nagrada Ministarstva prosvete u oblasti obrazovanja, Svetosavsko priznanje za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenje obrazovno – vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća pojedinaca, ustanova i kompanija u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Nagradu je primila direktorka ove obrazovne ustanove Danijela Žukovski.


  

 

Ministar prosvete Branko Ružić, uručio je danas u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2022. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima nagrađenih institucijama.

 

Povelje su dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Požarevačka gimnazija ovu prestižnu nagradu dobila je za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenje obrazovno vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća pojedinaca, ustanova i kompanija u oblasti obrazovanja i vaspitanja. 


Požarevačka gimnazija je predložena za ovo visoko priznanje već nekoliko puta od strane različitih predlagača: Srpsko filozofsko društvo, FON, Pravni fakultet, Društvo za srpski jezik Srbije, Pedagoško društvo Srbije...

Ovaj put, Požarevačku gimnaziju, desetu po starosti među gimnazijama, predložila je Zajednica gimnazija Srbije, jer je naša škola  u ovoj grupi obrazovnih institucija prepoznatljiva po svojim aktivnostima i rezultatima u mnogim oblastima.

Predlog su podržali aktivi direktora osnovnih i srednjih škola našeg grada, navodi se u dopisu Požarevačke gimnazije.

Ministarstvo prosvete je poslednjih nekoliko godina prepoznavalo i promovisalo primere dobre prakse iz Požarevačke gimnazije:

Škola je izabrana u grupu 20 škola za projekat "Podsticanje demokratske kulture u školama", izabrana je za mentorsku školu u projektu Kvalitetno obrazovanje za sve, predstavljala je svoje rezultate Primene IKT u nastavi na štandu Ministarstva prosvete, na Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu, izabrana je za najbolji primer preventivnog rada u sprečavanju nasilja.



 

Vaši komentari
Ostavite komentar