'

Opština Veliko Gradište požarevačkoj bolnici donirala jastuke

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 25.01.2023
0

Opšta bolnica u Požarevcu dobila je danas jastuke, donaciju koju je uručio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

 


Saradnja opštine Veliko Gradište i Opšte bolnice u Požarevcu je dugogodišnja i ovo nije prva donacija bolnici.

Kako je naveo dr Danko Nikolić, direktor bolnice, ova ustanova pored dobre saradnje imala je i nekoliko projekata u kojima je ova opština pomagala.




“Dobili smo 283 jastuka koji će biti raspoređeni na svim odeljenjima bolnice, zahvaljujemo se opštini Veliko Gradište, jer će i ova donacija pomoći našim pacijentima i učiniti im prijatnijim i boljim život u bolnici dok se nalaze na lečenju”, istakao je dr Nikolić.  


Tokom 2018. godina opština je uplatila dva puta po 100 hiljada dinara za nabavku bronhoskopa i agregata, naredne 2019. godine je zahvaljujući donaciji od 100 hiljada nabavljena i posteljina, 2020. godine za vreme epidemije koronavirusa kada se materijal trošio u ogromnim količinama, donacijom su nabavljeni aparati i trake za merenje nivoa šećera u krvi. 

U prošloj 2021. godini nabavljene tetra pelene za porodilište i ove godine donacija u vrednosti od 240 hiljada dinara za nabavku jastuka.


Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište je prilikom uručenja donacije naveo da će ova lokalna samouprava nastaviti da pomaže bolnicu.

„Uvek može da se odvoji novac, jer znamo da uštedimo na određenim stvarima i na taj način pomognemo, jer je to ogromna stvar za bolnicu i pacijente“, kazao je predsednik Milić i predložio upravi bolnice da podnesu zahtev ovoj opštini kako bi se nabavilo još 200 jastuka. 




Pored donacije u vidu jastuka, opština je danas donirala i pakete porodilištu koji će biti uručeni majkama novorođenih beba sa teritorije opštine Veliko Gradište.



 

Vaši komentari
Ostavite komentar